Behandeling voor onzekerheid en ZELFVERTROUWEN

EMDR bij negatief zelfbeeld
Maak een afspraak

In korte tijd snel resultaat

Wel op je plek, maar (nog) niet in je kracht?

Schaduw van bladeren op het raam

over

Zelfbeeld

Je Zelfbeeld is het beeld dat je van jezelf hebt hebt gevormd in de loop van je leven. Aan de ene kant bestaat het beeld uit wat je van jezelf weet; kenmerken, kwaliteiten en capaciteiten. En aan de andere kant hoe je jezelf beoordeelt als persoon. 

Mensen met een negatief zelfbeeld komen steeds maar weer uit op een negatief oordeel over zichzelf. Meestal als gevolg van conclusies die je in het verleden, tijdens negatieve ervaringen, over jezelf hebt getrokken.

Soms blijven deze ervaringen nog lang meespelen in je persoonlijke leven. En in je rol als werknemer. Aan de ene kant door een hoge mate van onzekerheid en somberheid. Aan de andere kant komt je aanwezige potentieel niet goed tot uiting omdat je selectief oog hebt voor enkel je eigen tekortkomingen.

een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen

EMDR Therapie

EMDR is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling voor mensen met een negatief zelfbeeld.

Van een traject van gemiddeld 8 tot 10 gesprekken kan je de volgende uitkomsten verwachten:

Je hebt oude negatieve ervaringen verwerkt

Ervaringen uit het verleden die het eerdere negatieve zelfbeeld in stand hielden zijn systematisch en blijvend verwerkt.

Je hebt een meer realistisch zelfbeeld opgebouwd

Je ervaart een meer positief en realistisch zelfbeeld. Je bent meer in contact met je eigen leuke en sterke kanten, je vaardigheden en talenten. je hebt meer zelfvertrouwen.

Meer weerbaar en in je kracht

Een positiever zelfbeeld gaat in de regel samen met een hoger welbevinden, het vermogen je realistisch aan te passen en meer succeservaringen. In de rol van werknemer zal je meer divers ingezet en aangesproken kunnen worden.

Therapie

Wat bied ik je tijdens EMDR bij negatief zelfbeeld?

Therapie

Wat bied ik je tijdens EMDR bij negatief zelfbeeld?

EMDR als state-of-the-art behandeling om negatieve herinneringen te verwerken

In de eerste fase zullen we beginnen met het inventariseren en verwerken van die ervaringen uit jouw leergeschiedenis die voor jouw gevoel “bewijzen” dat het negatieve zelfbeeld waar zou zijn.

EMDR is een wetenschappelijk effectief bewezen behandeling in het verwerken van herinneringen die jouw huidige realistische zelfbeeld overschaduwen. Dit zijn intensieve gesprekken waarin we echt grondig aan het werk gaan.

Opbouwen van een positief realistisch zelfbeeld

Niet alleen verwerken. Ook bouwen. Het opdoen van nieuwe positieve ervaringenMiddels cognitieve gedragstherapie generaliseren we het geleerde naar jouw persoonlijke leven en de werkomgeving. Tussen de gesprekken krijg je praktische opdrachten die leiden tot positieve zelfinzichten en ervaringen. Deze succeservaringen helpen je om een positief zelfbeeld te ontwikkelen en dat vast te houden.

Oogbewegingen ter illustratie van EMDR therapie
Oogbewegingen ter illustratie van EMDR therapie

Komende week beginnen met jouw EMDR proces? 

Tarieven

EMDR gesprekken duren gemiddeld 1 tot 1.5 uur. Een traject bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 gesprekken.

Voor particulieren hanteer ik een tarief per uur van € 98,00.

 

Voor werkgevers hanteer ik een hoger tarief. De zakelijke tarieven zijn op basis van offerte en zijn maatwerk in relatie tot jouw vraag. Als richtlijn hanteer ik per uur € 135,00 excl. BTW.

 

Maarten Geers

Als psycholoog ben ik in de GGZ, in het werken als studentenpsycholoog met jong-volwassenen en eveneens in mijn eigen praktijk in Leiden ervaren en vertrouwd in bewerken van zelfbeeldproblematiek.

In mijn begeleiding staat empowerment, zelfregie en kijken naar mogelijkheden op de voorgrond. Ik werk op jouw maat, en samen werken we aan duurzame veranderingen. Hier-en-nu gericht, maar als nodig juist ingrijpend aan de slag met jouw leergeschiedenis.

over

Maarten Geers

Als psycholoog ben ik in de GGZ, in het werken als studentenpsycholoog met jong-volwassenen en eveneens in mijn eigen praktijk ervaren en vertrouwd in bewerken van zelfbeeldproblematiek.

In mijn begeleiding staat empowerment, zelfregie en kijken naar mogelijkheden op de voorgrond. Ik werk op jouw maat, en samen werken we aan duurzame veranderingen. Hier-en-nu gericht, maar als nodig juist ingrijpend aan de slag met jouw leergeschiedenis.

Portret van Maarten Geers

Praktijkruimte

Kanaalpark 157

2321 JW Leiden

Praktijkruimte

Kanaalpark 157

2321 JW Leiden

Telefoon

06 - 49 30 60 49

Whatsapp

Email

info@maartengeers.nl

Weet je welkom voor een vraag of een afspraak: